Webinar: Alt du må vite om ny forvaltningslov

I juni 2025 vedtok Stortinget ny forvaltningslov. Forvaltningsloven er en rammelov for all offentlig myndighetsutøvelse og stiller grunnleggende krav til saksbehandlingen. Alle som arbeider i offentlig sektor, og som utøver myndighet eller tilrettelegger for myndighetsutøvelse, må ha god forståelse av forvaltningslovens bestemmelser.

Meld deg på kurs

Vi inviterer til en webinarserie i fem deler om ny forvaltningslov

Den nye forvaltningsloven viderefører i all hovedsak bestemmelsene i gjeldende lov. Samtidig er det vedtatt endringer som vil ha betydning for blant annet vurderingen av inhabilitet, krav om innsyn, utrednings- og begrunnelsesplikten ved enkeltvedtak og behandling av klager.  

I en hektisk hverdag kan det virke som en stor oppgave å skulle sette seg inn en helt ny lov. Holth & Winge vil gjennom denne webinarserien lose deg trygt gjennom den nye loven, hvor de viktigste lovendringene blir presentert - fordelt over fem tematiske webinarer.

Hvert webinar varer i 60 minutter og du velger selv om du vil delta på hele serien - til rabattert pris - eller kun på de delene som er mest relevante for din rolle og arbeidshverdag. Underveis kan du stille spørsmål i chatten, som besvares fortløpende, enten muntlig eller skriftlig.

Som deltager får du:

  • Et lovspeil til hvert webinar som viser og kommenterer de viktigste forskjellene mellom den nye og eldre loven. Dette kan være til stor nytte når henvisninger til forvaltningsloven skal ajourføres i maler og veiledere.
  • Presentasjonene i etterkant, som kan brukes videre til intern opplæring av ansatte eller folkevalgte.
  • Opptak av webinaret, for deg som vil repetere eller se i ettertid.

Webinar 1: Et overblikk på forvaltningsloven, samt nye regler om inhabilitet og veiledning

Dato: 09.09.2025
Tid: 09:00-10:00

Det første webinaret vil gjøre rede for når forvaltningsloven får anvendelse, og når loven viker for bestemmelser i sektorlovgivningen. Videre vil det gis en overordnet innføring i lovens definisjoner og system, herunder de viktigste endringene i den nye loven. Dette webinaret vil også gå grundig gjennom de nye bestemmelsene om inhabilitet og gjøre rede for hvor langt forvaltningens veiledningsplikt rekker etter den nye loven.

Webinar 2: Generelle krav til behandling av enkeltvedtak

Dato: 11.09.2025
Tid: 09:00-10:00

Det andre webinaret vil se nærmere på hvilke krav den nye loven setter til behandling av enkeltvedtak. Dette omfatter krav til varsling, utredninger, befaring og begrunnelse.

Webinar 3: Digitale løsninger og innsyn

Dato: 18.09.2025
Tid: 09:00-10:00

Denne delen av webinarserien vil særlig se på den nye lovens bestemmelser om automatisert saksbehandling og automatiserte løsninger. I tillegg vil webinaret gjøre rede for reglene om partsinnsyn.

Webinar 4: Skjønnsutøvelse, skjønnsskranker og tyngende vilkår

Dato: 23.09.2025
Tid: 09:00-10:00

Dette webinaret gjør rede for de nye bestemmelsene om skranker for skjønnsutøvelsen og adgangen til å sette vilkår.

Webinar 5: Klage, omgjøring og ugyldighet

Dato: 24.09.2025
Tid: 09:00-10:00

Det siste webinaret ser nærmere på de nye bestemmelsene om klagebehandling og omgjøringsvedtak. Sentrale spørsmål er hvem som har klagerett, hva klageinstansen kan prøve, samt når forvaltningen har rett og plikt til å omgjøre egne enkeltvedtak. Vi vil også gjøre rede for de nye bestemmelsene om utsatt iverksetting og sakskostnader. Til slutt vil vi se nærmere på bestemmelsen om ugyldighet.

MERK: Prisen gjelder per person. Tilgangen er personlig og inkluderer mulighet til å stille spørsmål i chat, samt tilgang til presentasjon og opptak. Er dere tre eller flere fra samme virksomhet? Vi tilbyr redusert pris - fyll ut dette skjemaet så sender vi deg et tilbud. Gruppepris gjelder kun ved påmelding til hele webinarserien.

Påmelding

Finner du ikke kurs som passer for deg? Vi kan skreddsy kurs for din organisasjon.

Send oss en e-post for et uforpliktende tilbud.

Ta kontakt